Bilde av en nesten tom dorull med ett papir igjen der det står «god jul».

Ut med julen, inn med 2015!

Tiss, bæsj og dopapirDa var julen over for denne gang. Milliarder i omsetning har nok en gang reddet mang en kjøpmann og kjøpkvinne, og smurt hjulene i overforbrukssamfunnet vårt. Ribbefettet på sin side fører til sysselsetting i både vann og avløpsetaten og i reklamebransjen. Sistnevnte har en del knallrosa til overs, og slipper unna med å klistre ordene «bæsj» og «tiss» over en hel vegg på Oslo S. «Fettvett» er visst en greie nå, og de vil ta fra 120 000 rotter levebrødet sitt. Hva har rottene gjort for å fortjene dette?

Apropos reklame så har Sats/Elixia respondert til både overforbruket og ribbefettet med å klistre byen full av plakater som spiller på kroppspress for å selge medlemskap – eller støttemedlemskap som en del av dem nok blir. Det er ingenting som å stå på T-banestasjonen om morgenen, trøtt i trynet etter to uker med vekkerklokken av, og stirre på en masse syltynne, veltrente mennesker som ser uforskammet godt ut på tross av at de er svette og i full sving på en eller annen kontrapsjon som skal fikse kroppen din. Flaks at jeg allerede er støttemedlem på SiO sine treningssentre.

HoverboardI mellomtiden har klimaendringene gitt oss en fin januar med mildvær og regn på en bakke som ikke helt fikk med seg den memoen og øyeblikkelig responderte med å fryse regnet til is. Heldigvis er jeg vokst opp på Vestlandet, og gjenfinne-balansen-refleksen min er høyt utviklet, noe jeg fikk bruk for opp til flere ganger i dag. Jeg tror jeg avskriver det som ukens treningsøkt. Man får strukket en del ellers ubrukte muskler på en slik dag.

En generell løsning på det problemet med islagte fortau og gangveier er imidlertid ikke så langt unna. Innen neste vinter, eller «what was formerly known as winter» om du vil, skal vi ha fått hoverboards. I hvert fall om man skal tro «Back to the Future II». Dette er nemlig dette året, 2015, Marty McFly og Dr. Emmett Brown resier til i to-eren. Da er det bare for fysikerne å sette i gang – noen andre enn meg selvsagt. Jeg har annet å gjøre.

Datoen som vises på en avis i filmen er 22. oktober 2015, og noen har selvfølgelig bestemt seg for å prøve å lage et hoverboard innen 21. oktober i år. De har til og med samlet inn over en halv million dollar til dette! Lykke til.

Jule- og nyttårsfeiringen er imidlertid over, ribbefett, kalkunbryst, og strimla sau er vel fordøyd, og jeg er tilbake på kontoret på Blindern og har oppdaga en gøy slideshow plugin til WordPress. Kunne ikke la være å teste den, som du ser under.

Anyway …

Godt nytt år folkens!

 • Juledekorasjoner på Karl Johan

 • Foto av en islagt vei på Smestad.

 • Screenshot - Back to the Future II

 • Deppa Thea

 • Katten til søster

 • Nyttårskalkun

 • Julepynt i gatene er bare såå 2014. Skjærpings!
 • Ja, det er faktisk is alt som skinner – i hvert fall her. Man kommer ned til Smestad T enten man vil eller ikke.
 • ... men ifølge filmen «Back to the Future II» fra 1989 skal vi ha hoveboards innen oktober i år! Perfekt for glatt føre.
 • Oktober er lenge å vente for vinterdeppa hunder. Hunden til min mor og stefar, Thea, venter i spenning .. tror jeg.
 • ... mens kattungen til søstra mi er for ung til å ha fått med seg alt dette styret med årstider og er fornøyd så langt.
 • Nyttårskalkunen derimot, har sett sine beste dager, men god var den. Godt nytt år!

Fremhevede innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *